برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز تحقیقات طب فیزیکی و توانبخشیRehabilitation Faculty

فهرست اصلی

دستگاه تردمیل طبی ورزشی


 
دستگاه تردمیل طبی ورزشی


تردمیل یک وسیله ورزشی است که امکان دویدن را در فضای بسته فراهم می نماید دستگاه تردمیل که اکثراً موتوردار است, شامل تسمه پهنی است که با چرخش به دور غلطکها بر روی صفحه اصلی امکان راه رفتن و دویدن با سرعت های موردنظر را ایجاد می نماید تردمیل در حقیقت شرایط انجام ورزش دو, مادر ورزشها, را در خانه و فضاهای بسته فراهم می نماید در مکتوب زیر به ذکر روش های مناسب برای استفاده از تردمیل پرداخته ایم در ادامه بیشتر بخواید
تردمیل می تواند جهت تمرینات قهرمانی باشگاهی، حرفه ای و خانگی استفاده گردد. قدرت موتور، کمترین و بیشترین سرعت، مدت کارکرد، شیب برقی و دستی و حداکثر وزن قابل تحمل شرایط و نوع تردمیل را تعیین می نماید. اکثر تردمیل ها دارای سیستم نمایشگر دیجیتالی هستند که ضربان قلب، مسافت، کالری، سرعت و زمان را نمایش می دهد. تست ورزش تردمیل پیشرفته ای است که طبق برنامه های تعیین شده ورزش می دهد و با الکتروکاردیوگراف کامپیوتری شرایط سلامت قلب و عروق را بررسی می نماید.
تردمیل در بیشتر باشگاه های ورزشی، که در کنار سایر انواع دستگاه های ورزشی می باشد. تردمیل یک تسمه دارد که چرخش آن باعث به حرکت درآمدن صفحه این دستگاه می شود. به این ترتیب، شما می توانید روی آن راه بروید یا حتی بدوید. تردمیل یکی از بهترین و پر کاربردترین وسایل ورزشی برای کاهش وزن می باشد.

استفاده صحیح از تردمیل
هدف بیشتر افرادی که تردمیل تهیه می کنند معمولاً یکی از موارد زیر است:
کار با تردمیل هم باعث سوختن چربی و هم ساختن عضله می شود. می توان با برنامه های تمرینی متنوع و منظم ۳ ماهه روی تردمیل تمرین کرد و خسته نشد و با عضله سازی از تناسب اندام خوبی بهره مند شد. کار کردن درست و منظم با تردمیل باعث:
تقویت عضلات داخل و خارج ران و باسن
کاهش وزن
بدنسازی وتناسب اندام
بالا بردن انرژی بدن
بهبود فعالیت ورزشی
بهبود مقاومت بدن وقدرت قلب وعروق
حفظ وزن ایده آل بدن
تصحیح برنامه خواب و کاهش استرس
و در نتیجه باعث شادابی و سلامت جسمی و همچنین روحی و روانی خواهد شد.

موتور تردمیل
موتور تردمیل یکی از نکاتی است که باعث تفاوت قیمت در تردمیل های مختلف می شود.
موتور تردمیل نیروی لازم را به تردمیل انتقال می دهد تا تسمه به حرکت درآید. معمولا هر چه قدرت موتور بیشتر باشد قیمت تردمیل گران تر می شود. در تردمیل های خانگی اکثرا از موتور های (DC ) استفاده می شود که این موتور ها از جریان مستقیم برق استفاده می کنند و جریان مستقیم همان مثبت و منفی است، مثل برق و باطری. نوع دیگر از موتور که بیشتر تردمیل های باشگاهی استفاده می شود (AC) است که از جریان متناوب برق استفاده می کند.
سرعت تردمیل
حداکثر سرعتی که از تردمیل استفاده می کنید چقدر است ؟ می خواهید بر روی تردمیل راه بروید یا بدوید ؟ یا هر دو ؟ این ها چیزهایی است که باید قبل از خریدن تردمیل از خود بپرسید. سرعت تردمیل های مختلف بانی اسپرت را می توانید با کلیک بر روی ادامه ی توضیحات هر کالا مشاهده نمایید. در اقلب موارد سرعت مورد استفاده بین ۳ تا ۷ کیلومتر در ساعت است و برای دویدن بین ۶ تا ۱۰ کیلومتر بر ساعت می باشد و بیشتر از این سرعت برای دونده های حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد.
تحمل وزن
اگر برای منزل می خواهید تردمیل تهیه کنید باید بالاترین وزن اعضای خانواده را در نظر بگیرید و نسبت به آن تردمیل تهیه کنید و تحمل وزن دستگاه انتخابی شما باید بالاتر از وزن سنگین ترین مصرف کننده باشد.
ایمنی در حرکت
بعضی از تردمیل ها دارای گیره ای هستند که با اتصال به لباس ایمنی شما را در حین حرکت تضمین می کنند، به طوری که اگر در هنگام راه رفتن یا دویدن تعادل خود را از دست بدهید با تکان ناگهانی شما گیره از لباس کنده شده و دستگاه به طور اتوماتیک خاموش می شود. در ضمن این قطعه به عنوان قفل کودک هم مورد استفاده قرار می گیرد و اگر بر روی دستگاه نباشد، موتور تردمیل حرکت نمی کند.
SDS یا اثر ضربه گیر
برخی از تردمیل های جدید دارای قابلیتی است که مانع از آسیب به زانو و مفاصل هنگام استفاده از آن می شود. این قابلیت برای افرادی که دارای زانو درد یا درد مفاصل هستند حایز اهمیت است. در اکثر تردمیل ها ضربه گیر وجود دارد که این قسمت به صورت لاستیک های منعطف زیر تخته تردمیل تعبیه شده است و باعث می شود تا به مفاصل زانو و کمر فشار کمتری وارد شود.
نمایشگر تردمیل
این قسمت به صورت LCD که همان صفحه طوسی یا مشکی رنگ است مانند صفحه ماشین حساب ،اعداد به رنگ مشکی روی آن نمایش داده می شود که نمایشگر : سرعت، مسافت ،کالری ،ضربان قلب و برنامه در حال اجرا را دارد .
تمامی تردمیل ها در حالت استاندارد باید کلید ایمنی داشته باشند که بدون این وسیله روشن نمی شوند و در هنگام استفاده اگر از روی مانیتور برداشته شود بلافاصله موتور تردمیل از حرکت می ایستد. و به صورت کشویی، آهنربایی و شاخکی بر روی مانیتور ها دیده می شود.
دکمه های مانیتور به حالت لمسی ، میکروسوئیچ و فشار بر روی مانیتور تردمیل استفاده می شود که هر کدام مزایایی دارد ولی نمی توان دقیق گفت کدام بهتراست.
بر روی مانیتور تردمیل برنامه هایی به صورت استاندارد تعبیه شده که در مدت زمانهای مختلف با استفاده از کم و زیاد کردن سرعت و شیب برنامه مناسب برای اهداف گوناگون را پیگیری می کنند که اگر بیشتر باشد بهتر است و تقریبا از ۴ تا ۱۲ برنامه یا بیشتر می باشد.
برخی از تردمیل ها بر روی دسته، کلید سرعت دارند که برای کند یا تند شدن سرعت مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در تردمیل هایی که شیب برقی دارند بر روی دسته هم این امکان وجود دارد که شیب را کم یا زیاد کنند .

نکات مهم برای دویدن بر روی تردمیل
۱- هرگز با پاهای برهنه بر روی تردمیل پیاده روی نکنید و یا ندوید و حتما باید کفش های مخصوص دویدن را پوشیده باشید، چراکه خطر بالای آسیب دیدگی را در بر خواهد داشت.
۲- شروع حرکت و پایان حرکت بر روی تردمیل همواره با سرعت بسیار آهسته انجام شود.
۳- همواره گیره ایمنی دستگاه را به خود متصل کنید.
۴- در صورتی که حین دویدن احساس سرگیجه و یا سیاهی رفتن چشم ها را دارید، بلافاصله تمرین را متوقف کنید.
۵- همواره گرم کردن (Warm Up) و سرد کردن (Cool Down) با سرعت های پایین صورت بگیرد.
۶- هنگام دویدن از گرفتن دستگیره خودداری کنید، چراکه باعث افزایش شانس آسیب دیدگی شما می شود. در صورتی که نمی توانید بدون گرفتن دستگیره بدوید، سرعت شما نامناسب است.
۷- از اشتباهات شایع در حین دویدن روی تردمیل، کوتاه کردن قدم ها و تند تر کردن سرعت قدم ها (Over Striding) به علت استرس ناشی از افتادن از روی دستگاه است که باید از آن اجتناب کرد.
۸- همواره سعی شود که فرود پا بجای پاشنه بر روی سینه پا باشد.
۹- از آنجا که جهت حرکت تردمیل به سمت عقب و جهت حرکت پای شما به سمت جلو است، همواره سعی کنید برای جلوگیری از ایجاد نیروی مخالف (Shearing Force) روی مچ و زانو ها، فرود پا ها تقریبا در زیر مرکز ثقل بدنتان باشد و خیلی جلو تر از بدن، پا هایتان فرود نیاید.
۱۰- مرتبا برنامه سرعت و شیب دستگاه را تغییر دهید تا بدنتان به یکنواختی دستگاه عادت نکند.
۱۱- هرگز به طور ناگهانی در حین دویدن، از دستگاه پایین نیایید.
۱۲- از دویدن طولانی مدت بر روی شیب های بالا تر از ۶ تا ۷ خودداری کنید و حتما بعد از حدود ۵ دقیقه، شیب را کاهش دهید تا از فشار مضاعف بر روی کمر و زانو ها خودداری کنید. البته پیاده روی های قدرتی بر روی شیب های بالا مشکلی در پی نخواهد داشت.